Over Pact

Waarom pact zaandam-oost? 


We wonen met z’n 156.000-en in Zaanstad. De meesten van ons zijn gelukkig en kunnen goed meedoen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Met een deel van de inwoners van Poelenburg, Peldersveld, Hoornseveld, Kogerveldwijk, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid gaat het niet zo goed als in de rest van de stad en in Nederland. Zij hebben elke dag zorgen. Over geld. Over hun gezondheid. Over de veiligheid in hun buurt. Over hun toekomst of die van hun kinderen. Er is een kloof: mensen die in de ene buurt wonen, hebben meer kansen dan mensen uit een andere buurt. Daar gaan we iets aan doen. In 2044 willen we een stad zijn met dezelfde kansen voor iedereen. Dat is over 20 jaar, precies één generatie. Grote veranderingen kosten nu eenmaal tijd. We zijn al hard bezig. Want wat we nú kunnen doen, doen we meteen 

Ons doel: kinderen in Zaandam-Oost moeten net zoveel kans hebben op een goede toekomst als kinderen in andere delen van Zaanstad. We hebben in Zaandam-Oost oog voor elkaar. En vooral voor onze kinderen en jongeren. Want zij zijn de toekomst.  

hoe doen we dat?

In het Pact document: We zien je in Zaandam-Oost staan onze ambities voor Zaandam-Oost. We doen dat allemaal sámen. Inwoners, scholen, bedrijven, sportclubs, politie, woningcorporaties, zorg- en welzijn, gemeente. Bij elkaar doen meer dan veertig organisaties mee. De landelijke overheid helpt ook mee. Samen met buurtbewoners en mensen die in de wijken werken, hebben we gekeken naar wat er goed en minder goed gaat in de buurt en wat er moet gebeuren in de wijk. We gaan dit nu verder uitwerken in plannen voor jeugd, participatie en armoede, fijn wonen, veiligheid en gezondheid. 

Lees hier meer over:

JEUGD  ARMOEDE & PARTICIPATIE  VEILIGHEID  FIJN WONEN GEZONDHEID

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl