Nieuws over Poelenburg en Peldersveld

Lees hier wat er allemaal gebeurt in de wijk.

ruim € 22 miljoen voor woningbouw en leefbaarheid in Zaandam-Oost

Gepubliceerd op 16 mei 2024
Afbeelding

Vandaag heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) bekend gemaakt dat Zaanstad €22.469.517 ontvangt uit het Volkshuisvestingfonds om te investeren in Zaandam-Oost. “Dit is een geweldige impuls voor Zaandam-Oost. Het geld gaan we onder andere investeren in het verbeteren van bestaande woningen omdat er in dit deel van de gemeente relatief veel verouderde woningen zijn met een laag energielabel. Ook gaat er geld naar het verbeteren van de openbare ruimte en naar buurthuizen/ontmoetingsplekken. Door deze bijdrage kunnen we echt het verschil maken in Zaandam-Oost”, zegt wethouder Wonen Harrie van der Laan.

Lees verder

ondertekening Pact Zaandam-Oost 2024-2044

Gepubliceerd op 16 januari 2024
Afbeelding
Pact Poelenburg Peldersveld breidt uit tot Pact Zaandam-Oost. Maandagavond 15 januari tekenden meer dan 40 organisaties het Pact Zaandam-Oost.  De komende 20 jaar maken zij zich samen sterk voor ondersteuning bij de opvoeding, (extra) onderwijs, armoedebestrijding, begeleiding naar werk, verduurzamen van de woningen en gezondheid.
Lees verder

320 nieuwe woningen op plek Spaghettiflat in Poelenburg

Gepubliceerd op 30 november 2023

Op de plek van de Spaghettiflat komen 320 nieuwe woningen. De flat zelf met 117 sociale huurwoningen in verouderde staat, wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuw gebouw op de plek tussen de Clusius­straat, Jaspersstraat en de straat Poelenburg. In het nieuwe gebouw is plek voor maximaal 320 nieuwe woningen. Er komen sociale huurwoningen, middenhuurwoningen en koopwoningen. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, energiezuinigheid en klimaatadaptatie. Het college heeft het bestemmingsplan voor dit nieuwbouwproject naar de gemeenteraad gestuurd ter vaststelling.


'Dit nieuwbouwproject is een impuls voor de buurt’

Lees verder

Moeders van Zaandam Oost

Gepubliceerd op 3 oktober 2023
Afbeelding

In februari startte het project 'Moeders van Zaandam Oost' in de wijken Zaandam Zuid, Poelenburg, Peldersveld, Hoornseveld, Rosmolenwijk en Kogerveld. Een initiatief dat ondersteuning biedt aan kwetsbare vrouwen in verwachting of moeders met jonge kinderen tot 3 jaar. Wethouder Natasja Groothuismink ging in september langs bij het projectteam en een gezin dat hulp krijgt.

Lees verder

Zaanstad onderzoekt drie locaties voor flexwoningen

Gepubliceerd op 20 februari 2023
Afbeelding

De woningnood in Zaanstad is hoog, maar plekken geschikt maken voor woningbouw kost tijd. Noodgedwongen blijven starters lang bij hun ouders wonen of is het vinden van een woning na een scheiding erg moeilijk. En vluchtelingen met een verblijfsstatus verblijven veel te lang in opvangcentra. Daarom zoekt de gemeente Zaanstad samen met woningcorporaties en het Rijk naar oplossingen. 

Lees verder

De Vrije Watering: nieuwe wijk in Poelenburg

Gepubliceerd op 6 oktober 2022

Aan de oostkant van Poelenburg komt een nieuwe woonwijk: De Vrije Watering. In de wijk komen 64 (zelfbouw)woningen en 35 sociale huurappartementen voor ouderen. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan hiervoor. Hierin staat wat er wel en niet in dit gebied gebouwd mag worden. Wethouder Wessel Breunesse: ‘De nieuwe wijk wordt heel groen. En er komt genoeg ruimte voor water door wadi’s en sloten die de wijk aan drie kanten omringen.’  

Lees verder

Banenmarkt op 12 augustus

Gepubliceerd op 10 augustus 2022
Afbeelding
Op zoek naar nieuw of ander werk? JobOn organiseert op 12 augustus een banenmarkt in Zaanstad. Onder begeleiding van ervaren coach, Willem de Wijs, gaan deelnemers aan de slag met de vraag hoe je die leukere baan kan vinden. 

Lees verder

De Fijn Wonen Special - Aan de slag voor (nog) fijner wonen!

Gepubliceerd op 23 juni 2022

Een fijne plek om te wonen en op te groeien. Meer dan twintig partijen werken aan een beter Poelenburg en Peldersveld. Het belangrijkste is dat mensen hier met plezier wonen. Dus we horen graag wat fijn wonen voor jou betekent. Hoe dat er uit ziet. Wat je nog mist. Wat ervoor nodig is. En wat je er zelf aan wilt doen. We gaan graag in gesprek met elkaar tijdens de Zomermarkt op Poelenburg Beach. Lees hier meer over deze Zomermarkt.

In de onderstaande brochure lees je wat andere bewoners vinden. En wat er de komende jaren gaat gebeuren.

Lees verder

Loket in de wijk

Gepubliceerd op 15 juni 2022
Afbeelding

In de zomermaanden staat iedere woensdag van 14 tot 16 uur een team van medewerkers klaar bij een flat of supermarkt in Poelenburg of Peldersveld. Om vragen te beantwoorden van bewoners over de hoge energierekening, de nieuwbouwplannen, overlast, huurachterstand, grof vuil of parkeerproblemen. Bij dit ‘loket in de wijk’ wordt onderzocht waar behoefte aan is. Medewerkers van de woningcorporaties, de boa’s, energiecoaches, de Fixbrigade staan klaar om de bewoners van dienst te zijn.

Lees verder

Volgende stap voor betere en meer diverse woningen in Poelenburg

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Afbeelding

Er komt een nieuw gebouw op de plek tussen de Clusius­straat, Jasperstraat en de straat Poelenburg. De huidige flat, de ‘Spaghettiflat’, met 117 woningen is in sterk verouderde staat. Daarom wordt deze gesloopt. In het nieuwe gebouw is plek voor 320 nieuwe woningen. Er komen dus meer woningen voor terug. Er komen sociale huurwoningen, middenhuurwoningen en koopwoningen.

Lees verder

Meld Misdaad Anoniem

Gepubliceerd op 4 april 2022
Afbeelding
Jij kent de dader, maar de dader kent jou ook? Je hebt informatie over ernstige criminaliteit, maar je kan of durft niet naar de politie. Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie geeft over criminaliteit. 
Lees verder

Taalvrijwilligers gezocht voor taalgroepjes Sultan Ahmet moskee

Gepubliceerd op 29 maart 2022
Afbeelding

Sinds oktober komt in de Sultan Ahmet Moskee (Poelenburg) een groep gemotiveerde dames bij elkaar om de Nederlandse taal te oefenen. De organisaties die dit project hebben opgezet zijn hard op zoek naar vrouwelijke vrijwilligers die 1x per week groepjes taalleerders willen begeleiden. 

Lees verder

Iedere woensdagmiddag inloopspreekuur bij de Poelenburcht

Gepubliceerd op 7 maart 2022
Afbeelding

Ervaart u kleine problemen in de wijk rondom overlast, woonfraude, buurtverbetering, criminaliteit of verkeersveiligheid? U kunt vanaf nu iedere woensdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur terecht bij het inloopspreekuur Poelenburg in De Poelenburcht.

Lees verder

Lees hier de eerste pact post

Gepubliceerd op 2 maart 2022
Afbeelding

Eén keer in de zes weken brengt Pact Poelenburg Peldersveld de nieuwsbrief 'Pact Post' uit. In deze serie nieuwsbrieven houden we iedereen op de hoogte van activiteiten rondom Pact Poelenburg Peldersveld. 


Lees verder

Gezocht: vrijwilligers voor de wijkredactie

Gepubliceerd op 3 februari 2022
Afbeelding

Vind  jij het leuk om te schrijven, fotograferen of interviewen en ken je de wijk goed? Meld je aan als vrijwilliger voor de wijkredactie van Pact Post!

Lees verder

Einde aan illegale uitstalling buurtsuper Hala

Gepubliceerd op 25 januari 2022
Afbeelding

De gemeente heeft een einde gemaakt aan de illegale uitstalling van buurtsuper Hala in de Dodonaeusstraat in Poelenburg. Na een laatste waarschuwing van burgemeester Jan Hamming is de uitstalling weggehaald.

Lees verder

Bijeenkomsten over voorjewijkie.nl

Gepubliceerd op 25 januari 2022
Afbeelding

Op woensdag 19 januari 2022 van 16.00 uur tot 17.30 uur en dinsdag 25 januari 2022 van 20.00 uur tot 21.30 uur kunnen vrijwilligers(organisaties) meer te weten komen over het platform www.voorjewijkie.nl en de (subsidie)regelingen.

Lees verder

Vragen over de coronamaatregelen?

Gepubliceerd op 17 januari 2022
Afbeelding

Heb je vragen over de nieuwe coronamaatregelen? Is de laatste persconferentie van het kabinet niet helemaal duidelijk? Kom dan naar het spreekuur van de wijkagent. Elke donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur in wijkcentrum Poelenburcht.

Lees verder

Extra activiteiten voor jongeren in Poelenburg en Peldersveld

Gepubliceerd op 11 januari 2022
Afbeelding

Vanaf januari 2022 start SK Coaching met verschillende activiteiten voor jeugd en jongeren in Zaandam. Iedere zaterdag op het veldje bij winkelcentrum Gibraltar in Peldersveld en iedere zondag op het Krajicek-veldje naast de moskee in Poelenburg. Op beide dagen zijn de activiteiten gepland van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Lees verder

Mooie feestdagen en een goed 2022

Gepubliceerd op 24 december 2021
Afbeelding

Beste bewoners, graag wens ik jullie namens het PACT Poelenburg en Peldersveld mooie feestdagen en een goed 2022, op weg naar een nóg fijnere wijk. 2021 bracht ons al veel door extra inzet van 27 organisaties, en velen van jullie als bewoners. Meer mensen zijn aan het werk en zo’n 30 mensen volgden in Poelenburg een gratis technische of andere opleiding.

Lees verder

“Criminelen het leven lastig maken en veiligheid op straat vergroten”

Gepubliceerd op 23 december 2021

VEILIG WONEN

Samen met partners zoals politie, ISZW, Belastingdienst en Douane gaat Zaanstad de strijd aan met criminelen in Poelenburg en Peldersveld. De manier waarop dat gaat gebeuren staat beschreven in het vastgestelde uitvoeringsplan Veilig wonen, werken en verblijven dat het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Dit plan maakt onderdeel uit van het Pact Poelenburg Peldersveld, het bondgenootschap waarin 27 partijen de ambitie hebben uitgesproken om van Poelenburg en Peldersveld wijken te maken waar het voor iedereen fijn en veilig wonen, werken en verblijven is.

Lees verder

Advies bij meertalige kinderen: praat met je kinderen de taal die je het beste spreekt

Gepubliceerd op 20 december 2021
Afbeelding

Gemeente Zaanstad heeft de samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie (GKA) verlengd. Wethouder Natasja Groothuismink: ‘Kansengelijkheid was in onze stad al een heel belangrijk thema. Toen de scholen dicht gingen door corona, werd nog duidelijker hoe groot de verschillen in onze stad zijn. Sommige kinderen hebben grote achterstanden opgelopen, andere kinderen helemaal niet. Waar je wieg staat, bepaalt nog steeds voor een groot deel je kansen in je leven. Daar willen we samen met de Gelijke Kansen Alliantie verandering inbrengen.’ Vorig jaar besloot Zaanstad zich aan te sluiten bij de GKA, de samenwerking wordt nu met twee jaar verlengd.

Lees verder

‘Laat ieder vooral zijn eigen ding doen.’

Gepubliceerd op 1 december 2021
Afbeelding

Elain van Hunen is de drijvende kracht achter Prakkie Over, een vrijwilligersorganisatie die voedselverspilling tegengaat en voedselpakketten verspreidt onder bewoners die rondkomen van een minimum inkomen maar net niet in aanmerking komen voor de voedselbank.

Lees verder

‘Dat is voor ons goed, dat het hier veilig is’

Gepubliceerd op 25 november 2021
Afbeelding

Imad al Safadi is van oorsprong Palestijns; hij is in Syrië geboren en opgegroeid. Toen zijn vader in 1946 als 14-jarige jongen Palestijns gebied moest ontvluchten, raakte hij zijn ouders kwijt. Tien jaar heeft hij van hen gescheiden geleefd voordat hij op 25-jarige leeftijd herenigd met hen werd; ze waren naar Libanon gevlucht. In 2012 moest hij opnieuw vluchten voor de oorlog in Syrië.

Lees verder

Controle twee supermarkten in Poelenburg

Gepubliceerd op 4 november 2021

VEILIG WONEN

Gemeente Zaanstad heeft in samenwerking met de Belastingdienst, de Politie en de Douane een integrale controle uitgevoerd bij twee supermarkten in de wijken Poelenburg en Peldersveld. Er is gecontroleerd op naleving van wet- en regelgeving.

Lees verder
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl