Volgende stap voor betere en meer diverse woningen in Poelenburg

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Afbeelding

Er komt een nieuw gebouw op de plek tussen de Clusius­straat, Jasperstraat en de straat Poelenburg. De huidige flat, de ‘Spaghettiflat’, met 117 woningen is in sterk verouderde staat. Daarom wordt deze gesloopt. In het nieuwe gebouw is plek voor 320 nieuwe woningen. Er komen dus meer woningen voor terug. Er komen sociale huurwoningen, middenhuurwoningen en koopwoningen.

Hoe het gebouw er precies uit gaat zien weten we nog niet. We weten wel dat op deze plek een Huis van de Wijk komt en  kantoorruimte voor bijvoorbeeld het Sociaal Wijkteam, Centrum Jong en het Jeugdteam. Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid, energiezuinigheid en klimaatadaptatie.

Bestemmingsplan 

Om een nieuw gebouw te kunnen bouwen op deze plek is een bestemmingsplan nodig. In een bestemmingsplan staat wat er gebouwd mag worden en hoe de grond gebruikt mag worden. U kunt denken aan waar woningen, buurthuis, tuinen of parkeerplaatsen. Ook staat er hoe hoog een gebouw mag worden en nog veel meer. Voordat een bestemmingsplan gemaakt wordt, wordt altijd eerst een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Dat is nu klaar.

Bent u het niet eens met het plan?                                                    

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 9 juni 2022 voor 6 weken lang ter inzage. Dat betekent dat iedereen het plan tijdens die 6 weken kan bekijken en erop kan reageren. Dat kan via www.zaanstad.nl, met zoekwoord ‘bekendmakingen’. Wilt u liever de papieren versie van dit ontwerpbestemmingsplan komen bekijken? Vul dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Tip! De Zomermarkt

De plannen voor een nieuw gebouw bij de Jasperstraat/Clusiusstraat zijn een voorbeeld van verandering in de wijk. Wilt u weten wat er nog meer verandert de komende tijd en in gesprek over wat u belangrijk vindt als het gaat over wonen? Op zaterdag 4 juni is er tussen 11.00 en 15.00 uur een PACT Zomermarkt op Poelenburg Beach. Tijdens deze markt over fijn wonen is er van alles te zien en te beleven. Ook kunt u dan praten met de projectleiders van de plannen. Kijk voor meer informatie en het totale programma hier.

Wilt u meer weten over het project? Kijk voor alle informatie en de laatste nieuwsbrieven erover op rochdale.nl/spaghettiflat 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl